Sommerhilsen

Sommer4
Kære kolleger

Så er det tid til at sige farvel til endnu et begivenhedsrigt skoleår, som nok primært vil gå over i historien, som det skoleår, hvor alting blev vendt på hovedet af en altoverskyggende  pandemi! Og I dermed blev mødt med helt uforudsigelige krav og forventninger til omstilling, fleksibilitet og samfundssind.

Først blev I sendt hjem til det, der måske bliver startskuddet til en ny måde at tilrettelægge en lille del af undervisningen på i fremtiden? Ihvertfald blev den periode - for en del af os - en ”tvungen” introduktion til ”teams”, skype, meet og hvad de nu ellers hedder de forskellige onlinemødefora, og hvem ved, måske bragte den tid nye idéer med sig?  

Derefter blev I sendt i skole med krav om hygiejne, afstand og ekstra nidkær overvågning i nødpasning, nødundervisning og nødpauser. Alt sammen i en skoledag, hvor I skulle være mere til stede, holde færre pauser, gå på kompromis med det meste og løbe lidt stærkere i en fart.

Nu lader det til, at det værste er overstået – for denne gang. Sommerferien står for døren, og den er, mere end nogensinde, helt velfortjent!

I ly af hele denne pandemikrise, er der også sket lidt på den fagpolitiske fløj. Ikke meget, men lidt. Kommissionen kom med deres længe ventede evaluering i december, og periodeforhandlingerne gik i gang 5. marts. Efter et par missede deadlineforsøg, er forhandlingerne nu også gået på sommerferie, (vist mest fordi KL har brug for at finde et fælles fodslag), og til august genoptages de – forhåbentligt med fornyet styrke og vilje til at få landet en aftale, der kan få skolen tilbage til alle i skolen!

Den nye ferielov er midt i sin overgangsfase, hvilket vi har skrevet ud om tidligere. Enkelte nyansatte har henvendt sig om feriepenge eller mangel på samme, og vores råd til jer vil være, at I får kigget på jeres ferieoptjening ASAP, såfremt I er nyansatte og ikke har haft fuldtidsarbejde siden 1. januar 2019.

Generalforsamlingen nåede vi også lige at afholde på falderebet. D. 18. juni vil nok aldrig blive slået, som den ”seneste” dato for en generalforsamling i Herlev Lærerforening.

Ellers er der kun tilbage at ønske alle en god sommerferie. Få slappet af og nydt det – forhåbentligt gode – danske sommervejr! Pandemien er ikke ovre endnu, så den vil formodentlig også sætte et eller andet aftryk på næste skoleår, men det tager I til den tid, vi skal nok følge med og være på forkant!

Hvis der er brug for hjælp i forbindelse med sygdom i ferien, kan I muligvis få hjælp via dette link:

Sygdom under ferie

Ellers er I velkomne til at kontakte os. Kontoret holder godt nok lukket fra mandag d. 6. juli til fredag d. 3. august – begge dage incl. Men I kan altid sende en mail til 023@dlf.org eller indtale en besked på telefonsvareren på 44 94 97 50. Begge dele vil nemlig blive checket dagligt.

Tilbage er der kun at sige:

HA' EN RIGTIG GOD SOMMER - HLF

Emner

Målgruppe